Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A gránit mosogatótálcák előnyei

Miért érdemes gránit mosogatótálcát választani?

A külföldi házfelújítós műsoroknak köszönhetően egyre többen ismerik és használják Magyarországon is a gránitot a konyhában. Talán kevésbé ismert, hogy ebből az esztétikus és időtálló anyagból mosogatótálcákat is készítenek. Természetesen nem egyetlen darab gránittömbből vágják ki őket, hanem gránitkvarc őrlemény képezi az alapanyagukat, amelyet kötőanyagként szolgáló akrillal vagy műgyantával kevernek össze. A végeredmény egy vízálló, strapabíró, magas minőségű termék, amely kiváló alternatívája a hagyományos rozsdamentes acél mosogatóknak. Mivel többféle színben (bézs, fekete, fehér, szürke stb.) is elérhetők, mindenki kiválaszthatja a maga számára legmegfelelőbbet.

Beépítése:

A szín- és alaktartó gránit mosogatótálcák rögzítése sem bonyolultabb a hagyományos megoldásoknál, bár ezeknél már általában nem alkalmaznak lefogató körmöket. Egyszerűen csak szilikonragasztóval fogatják a munkalaphoz, itt azonban a ragasztónak mindenképpen penészállónak kell lennie, hiszen rendszeresen érintkezik majd vízzel.

Jellemzői és tisztítása:

A kőhatású, finom tapintású gránit mosogatótálca karcálló, UV-álló, és szinte törhetetlen, sőt – ezt kevesebben tudják – nagyjából 280 Celsius-fokig hőálló is. Ellenáll a savaknak, vegyszereknek, vagyis az általánosan használt mosogatószerek sem ártanak neki. A rendszeres tisztítása sem ördöngösség, nem vesz több időt igénybe, mint a rozsdamentes acél mosogatótálcáknál. Mivel víz- és szennyeződéstaszító réteggel van bevonva, ezért csak töröljük át nedves, majd száraz ruhával, és máris eredeti fényében fog csillogni. Érdemes ugyanakkor speciális tisztítószert is beszerezni hozzá, és alkalmanként azzal is áttörölni. Az ugyanis tartalmazza a víz- és szennyeződéstaszító adalékot, így a használatakor szó szerint megújul a mosogatótálca.

Hátrányai:

Nem szabad elhallgatni a gránit hátrányait sem, bár ezekből nem túl sok van. Ha repedést, törést tapasztalunk rajta, akkor az azért van, mert hamisított terméket vásároltunk, amelyet nem gránitból, hanem olcsóbb alapanyagokból készítettek. A gránitnál előfordulhat, hogy a vörösbor, a meggy- vagy céklalé nyomot hagy rajta, de ilyenkor sem kell megijedni. Egyszerűen csak fertőtlenítő hatású tisztítószert kell a foltra locsolni, ami aztán gyorsan el is tűnik a tálcáról.