Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Általánosan a gránit csapokról - jellemzői, előnyei.

Gránit csaptelepek: szépek, tartósak, praktikusak

Az esztétikus és időtálló gránitból nemcsak konyhai pultok vagy mosogatótálcák készíthetők, hanem akár csaptelepek is. A látványos megjelenést, textúrát valójában a gránitőrleményből készült és speciális technológiával felvitt bevonattal érik el, és az ilyen csapok valóban a konyhánk díszévé válhatnak. Természetesen amellett praktikusak is, hiszen karc- és ütésállóak, vízhatlanok, finom tapintásúak, és ellenállnak a mosogatószereknek, illetve a savaknak és különféle vegyszereknek.

Érdemes csakis a küllem alapján csapot választani? Egyértelműen nem, hiszen ez a szerelvény az egész mosogató legfontosabb része, amelynek éveken keresztül megbízhatóan, bosszantó hibák nélkül kell működnie. Gondoljunk csak bele, mekkora igénybevételnek van kitéve nap mint nap: mosogatáskor, főzéskor, takarításkor, kézmosáskor – néha szinte percenként nyitjuk-zárjuk, vagyis sűrűbben nyüstöljük, mint egy buszvezető a kuplungpedált.

Szívesen eresztenénk vizet a poharunkba egy olyan csaptelepből, amely bizonytalan eredetű, nem biztonságos és nem bevizsgált? Ugye, hogy nem. Alapvető, hogy hosszú ideig megőrizze a minőségét, és ne oldódjanak ki belőle az egészségre esetleg káros anyagok. Észrevette már, hogy a gyengébb minőségű csapoknál szinte lehetetlen beállítani a megfelelő hőmérsékletet? Azok ugyanis nem tudják precízen szabályozni a víznyomást és a hőmérsékletet, ezáltal pedig nemcsak rengeteg bosszúságot okoznak a használónak, de gazdaságtalanok is, vagyis kiveszik a pénzt a zsebünkből.

Ha már viszonylag nagy összeget költött például egy gránit mosogatótálcára, akkor érdemes hozzá gránitcsapot beszereznie. Ez esztétikailag is jobb megoldás, ráadásul a tisztítási módjukban sem térnek el egymástól, vagyis nem kell egyszerre többféle vegyszert használni, ha foltossá váltak. A gránitot egyébként szokás némi krómmal is feldobni, igazán remekül mutatnak egymással.

Praktikus, és Magyarországon is egyre elterjedtebb, hogy a csapot vízsugár-szabályzóval szerelik fel. A mosogatás azzal sokkal hatékonyabb, hiszen szélesebb körben permetez, ugyanakkor kevesebb víz szükséges az edények tisztává varázslásához, ráadásul a vízkőlerakódás esélye is kisebb. Ha sokat főzőcskézik, akkor az egykaros csaptelepeket biztosan tudja értékelni, hiszen azok működtetése nem foglalja le egyszerre mindkét kezet. Biztonságosabb is ez a megoldás, hiszen a kar helyzetéből következtetni lehet arra, milyen lesz a kifolyó víz hőmérséklete, vagyis nem áll fenn a veszélye a kezünk leforrázásának.

Amennyiben elszánta magát arra, hogy gránit csaptelepet vásárol, engedje meg, hogy a figyelmébe ajánljuk kínálatunkat!