Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran ismételt kérdések

Rozsdásodnak-e a rozsdamentes acélból készült mosogatók?

Természetesen NEM. Ehhez viszont fontos, hogy a mosogatót rendszeresen karban tartsuk, tisztítsuk, valamint normál háztartásbeli használatnak tegyük ki. 

Ezek módjai:
Tisztítsuk rendszeresen a mindennapi szennyeződésektől és a vízkőlerakódástól.
Ne használjunk sósavat vagy klór alapú szereket a tisztításhoz.

Súroláshoz a szintén rozsdamentes acélból készült fém súroló ajánlott.

Kerüljük, hogy a mosogató a sós folyadékokkal, vagy rozsdásodó vassal (öntöttvas, vaspor) érintkezzen.
Kerüljük a különböző festékekkel, fehérítőkkel való érintkezést is.

 

Mik a gránit mosogatótálca előnyei a rozsdamentes mosogatótálcákkal szemben?

Míg a rozsdamentes mosogatótálcák egy sérülékenyebb anyagból készülnek, addig a gránit mosogatók anyagminősége időtállóbb. Míg a rozsdamentes felületen foltok, karcolások maradhatnak, addig a gránit mosogatók hosszú évek után is újszerű állapotúak maradnak. A rozsdamentes mosogatótálcák tisztításánál körültekintően kell eljárni, gránitok esetén azonban szinte valamennyi háztartásban használt tisztítószer használható.

Mi a különbség a CRISTALITE+ és a CRISTADUR termékek között?

A SCHOCK mosogatótálcák prémium minőségű termékek. A CRISTALITE és a CRISTADUR termékek mindössze anyagukban térnek el.  A CRISTALITE egy magas minőségű gránit felület, míg a CRISTADUR egy egyedi technológiával készült gránit felület, mely egyidejűleg törésálló, mégis rugalmas.

 

Miért válasszunk olyan mosogatótálcát, melynek szűrőkosaras lefolyója van a hagyományos lefolyóssal szemben?

Mind a gránit, mind a rozsdamentes mosogatók vonatkozásában érvényesek az alábbiak. A szűrőkosaras lefolyó két funkciót is betölt. Le tudjuk zárni a víz lefolyását a mosogatóból, illetve meggátolja az ételmaradék lefolyóba és szifonba kerülését. Ezáltal elkerülhetjük a mosogatónk eldugulását. 

 

Mik a mosogatószer adagoló használatának előnyei?

A mosogatószer adagolót a mosogatómedence szélébe építjük be (ugyanakkora furat szükséges hozzá, mint bármelyik csaptelephez). Ezzel kiváltjuk azt, hogy egy mosogatószeres flakont tároljunk a munkalapon, amely alatt sajnos szinte minden esetben ott marad a víz, ami egy idő után károsíthatja a munkalap minőségét. Nem csak praktikus, de esztétikus is.